tiistai 1. toukokuuta 2012

Arvonnan jälkipyykki ja voittajat


Mitäs teille lukijoille kuuluu? Mä istun rikkinäisellä sohvallamme (joka vinkuu pienestäkin liikahduksesta) ja lueskelen teidän kommentteja tuolta arvontapostauksen tiimoilta. Aion tähän postaukseen kerätä niitä aiheita, joita olette kommentoineet ja kerron siihen perään, olenko tehnyt asialle mitään tai aionko tehdä.

Mutta ensin sellainen asia, että joitain arpoja olen joutunut hylkäämään joko siksi, ettei kommentoija ole lukenut/vastannut viestiini, jossa huhuilin nimimerkkien perään. Olen myös hylännyt arpoja siksi, etteivät uudet lukijat ole kertoneet, minkä blogin kautta ovat tänne minun blogiini tulleet. Tämä uusien lukijoiden kontrollointi oli tosiaan siksi, että yhtenä palkintona on tuo mainostajavoittajan palkinto, jota en pysty muuten antamaan kenellekään, jos en tiedä, paljonko lukijoita on mistäkin blogista tänne tullut.

Ja kyllä, jos olisitte kirjoittaneet mustaa valkoiselle, että ette millään muista, mistä päin olette tänne tulleet tai vaikka heittäneet Bloglovinin/Blogilistan tai vaikka Googlen, niin arpanne olisi hyväksytty.

Listaan tähän nyt nämä asiat, joista olen saanut kommenttia!

Sananvahvistus: olen ottanut sananvahvistuksen pois päältä ja toivonkin, että sen takia teidän on mielekkäämpää kommentoida postauksiani. Tuttuun tapaan hyväksyn kommentit aina ennen julkistamista.

Englanninkieli: pitkäaikaisemmat lukijat ovatkin huomanneet, että olen luopunut englannista blogissani niin kauaksi aikaa, kunnes joku sitä kaipailee – jos kaipailee. Ulkoasu alkoi ärsyttää monia, koska halusin kahden kielen erottuvan toisistaan. Minua ärsyttää se, että jos luen iltasella silmät ristissä jotain kaksikielistä blogia, niin helposti luen samaan syssyyn vieraalla kielellä kirjoitetun tekstin, koska useimmiten sekin on kirjoitettu mustalla. Siksi itse ajattelin eriväristä tekstiä, mutta blogi pysykööt suomalaisena suomalaisille! Tai ainakin niin kauan, että joku haluaa sen englannin takaisin.

Ulkoasu: sain kommenttia, että ulkoasusta päätellen olen räväkkä persoona. Se saattaa olla totta! Halusin myös kirkkaan ulkoasun, jotta blogini muistettaisiin, vaikka se vain vilkaistaisiin läpi tai käväistäisiin nopeasti lukemassa yksi juttu. Halusin luoda kävijöille sellaisen deja vu –fiiliksen, kun seuraavan kerran klikkaisivat sivuilleni. Toivottavasti se onnistuu tämän uudenkin ulkoasun kanssa! Kuten huomaatte ja olette varmaan jo lukeneetkin aikaisemmista postauksista, ulkoasu on muuttunut vaaleammaksi, kaikki tavara on siirtynyt oikeaan palkkiin ja Oriflame-tuotearvostelut löytyvät uutena sivuna tuosta yläpalkista. Toivottavasti myös läppäriltä ja Full HD –näytöltä tämä nykyinen ulkoasu olisi parempi! (Kommentoikaa ihmeessä, jos ei ole.) Niin ja jos tykkäätte tuosta oikealla näkyvästä ”Mist sää tuut” –kohdasta ja haluatte sellaisen blogiinne, niin se onnistuu painamalla siinä näkyvää tekstiä ”Get Feedjit now!” Joku tarkkasilmäinen varmaan huomaakin, että tervehdysteksti on otettu pois. Siitä tuli pari kommenttia, että oli hieman sekava ja huonosti luettavissa vanhan pohjan kanssa. Olen myös harkitsemassa, että joko teetän bannerin tai teen sellaisen itse joskus. Olisihan se mukavaa, että olisi kunnon banneri tuossa etusivulla eikä pelkkä blogin nimi. Katsotaan, mitä kevät ja kesä tuovat tullessaan.

Postaukset: on kiva kuulla, että voin silloin tällöin harhailla joillekin muille poluille kuin pelkistä kynsijutuista kertomiseen. Olen kuitenkin tosielämässä todella avoin persoona enkä pelkää puhua vaikeistakaan aiheista, joten miksipäs en kertoisi teille opiskeluistani tai elämästäni yleensä. Pieni sananen niille, jotka pelkäävät, että pian täällä höpistään pelkästään lifestyle-blogin tyyppisesti: ei tarvitse pelätä, mä en ymmärrä koko lifestyle-blogigenreä… Minut on myös haastettu tekemään oma haasteeni, johon erään bloggaajan kerran haastoin! Valitsin siis 3 random kynsilakkaa (oikeasti siis avokkini valitsi ne) ja yritin kyhäillä niistä jotain superhienoa. No, ei onnistunut, mutta ehkäpä joskus kokeilen uudestaan? Tosi kiva kuulla, että tykkäätte kirjoitustyylistäni ja bloggaustahdistani. Olen kovin addiktoitunut bloggaamiseen, koska tämä on tullut minulle tärkeäksi harrastukseksi ja kirjoittaminen vain sattuu olemaan kivaa. Kirjoitustyyliäni olen hionut useamman vuoden ajan, tosin kaunokirjallisuuspuolella, koska kirjoitan dekkaria, joten tällainen epävirallinen tyyli on ehkäpä kehittynyt enemmänkin Messenger- ja Facebook –addiktissani :D Joku kommentoi, että murretyyppiset ilmaukset – ilmeisesti sivupalkissa ja tekstissä – voivat olla muilla murrealueilla asuville liikaa. Yritän vähentää tämän järkyttävän Turun murteen käyttämistä ja siirtyä vahvemmin yleiskieleen. Jotain häiritsi sensuroidut kirosanat, Caps Lockilla kirjoitetut kohdat ja huutomerkkien liiallinen käyttö. Yritänpä keksiä uusia kirosanoja, joita voin teille kirjoitella niin, etten mene minkään säädyllisten rajojen yli enkä tarvitse sensurointia ja yritän vähentää Capsiä. Häiritseekö kursiivilla tai lihavoidulla fontilla kirjoittaminen teitä? Olen myös itse huomannut sen, että käytän ihan liikaa huutomerkkejä ja hymiöitä. Varmaan lukijoille menee pelkän tekstin puitteissa kaaliin, kuinka ärsyyntynyt/innoissani jostain olen. Lupaan, että yritän vähentää huutomerkkien liiallista käyttöä – vaikka niissähän se mun persoonallisuus juuri näkyykin.

Kuvista: joku kommentoi, että kuvien olisi hyvä olla yhtä leveitä. Joskus otan kuvat kameralla pystysuoraan, jos haluan esimerkiksi kuvan peukalostani, niin ei tule liikaa turhaa tavaraa siihen kuvan ympärille. Joskus myös tämä itse Blogger kääntää kuvani pystysuoraan, vaikka ne tietokoneella olisivatkin vaakasuorassa. En osaa tätä vikaa korjata tai muuttaa (ainakaan vielä), joten täytyy vaan toivoa, että Blogger lopettaisi kuvien kääntämisen. Jos tarkoitit jotain muuta kommentoidessasi, että kuvat olisi hyvä olla yhtä leveitä, niin laitapa kommenttiboksiin uusi kommentti tästä J Joku pyysi erittäin suuria kuvia, koska blogipalstaa on paljon. En sitten tiedä, miten tuohon erittäin suuruuteen vaikuttaa se, että tietyn määrän ylittäessään Blogger alkaa vaatia jotain maksuja tai jotain muita ihmejuttuja, että saa kuvia tänne lisättyä. Toisaalta, voisinhan mä laittaakin kuvat erittäin suuriksi, koska olen bloggannut vasta niin vähän aikaa, että tuskin mun kuvatila ihan heti loppuu. Tai en edes tiedä, liittyykö tuo erittäin suuri siihen kuvatilan loppumiseen lainkaan?

Luokittelematonta: Joillekin ehkä tuli noita ärsyttäviä pop up –mainoksia silloin, kun mulla oli tossa sivupalkissa se kännykän kuvallinen vierailijoitten ”laskin”? Mulle ainakin tuli, joten vaihdoin sen takaisin Feedjittiin, koska sieltä ei mainoksia tule. Joku ehdotti tutoriaalia jostain kynsien teosta. Voisin tässä vapun tienoilla pistää kyselyn tuohon sivupalkkiin, että millaista tutoriaalia kaipaatte/tykkäisitte lukea. Ja kyllä, voin myös tehdä postauksen omien kynsieni hoidosta, vaikka joskus kynsinauhoista arvaa, että ne eivät saa tarpeeksi hoitoa :D Epäonnistumisten raportoinnista kiiteltiin, olen ajatellut näyttää teille vaikka kuinka kamalia kynsiä, koska itse voin kommenttien muodossa saada jotain elintärkeitä vinkkejä, miten säästyn epäonnistumisilta seuraavalla kerralla. Noteerasin myös erittäin vahvasti kommentin siitä, että moni lakkaus näyttää huonolta hajonneiden geelien päällä. Yritän muuttaa tapani ja varmistaa tästä lähtien aina, että se pohja, jolle lakkauksen teen, on mahdollisimman hyvässä kunnossa! Ja kyllä, mulla oli stilettikynnet hetken aikaa, mutta niiden terävyys alkoi ärsyttää, sen jälkeen niiden pituus ja sitten muoto. Palasin takaisin näihin pyöreisiin/ovaaleihin kynsiin, koska ne ovat minulla käytännöllisimmät ja parhaimman näköiset. Ja nämä pyöreäkärkiset eivät hajoile/napsu niin helposti.

Kiitos oikein paljon kaikista kommenteistanne ja toivottavasti olette tyytyväisiä vastauksiini. Toivottavasti vastasin enemmän tai vähemmän niihin ajatuksiin, joita teillä pyöri mielessänne.

Joo, no en mä nyt teitä enää voi pitää jännityksessä :) Olen lähettänyt voittajille jo viestiä, että voivat lähettää osoitetietonsa 6.5.2012 mennessä. Eli siis jos jonkun osoitetieto uupuu vielä maanantaina 7.5.2012 niin arvon uuden voittajan.

Kävipä muuten niin hassusti, että arvontavoittaja-palkinnosta kilpailee kaksi blogia! Miten sattuikaan :)
Elikkäs, Kynsille ja Kaikki kynnelle kykenevät saivat molemmat viisi (5) ääntä. No, mitäpä tällaisessa tilanteessa tehdään, kun niitä mainostajavoittaja-palkintoja on vain yksi jaettavaksi? Pistetään arvonnan arvonta pystyyn!

Kirjoitin molemmille bloggaajille viisi lappua eli yhtä paljon kuin heillä on ollut mainintoja, että mistä lukijat ovat tänne blogiini löytäneet. 5+5 on 10 lappua yhteensä. Ja ei muuta kuin avokin matkatuliaishattuun!
Iggy toimi virallisena arvonnan valvojana.

Avokin käpälä hattuun ja lappu nousee...

*rumpujen kiivasta pärinää*

Kaikki kynnelle kykenevät -blogi on voittanut mainostajavoittaja-palkinnon! Tämän palkinnon on kokonaan sponsoroinut TPI-Service!

Yhteensä 52 arvontalappua sain kasaan ja arvontavoittajaksi selviytyi:

emilia
Onneksi olkoon, voitit arvontavoittaja-palkinnon, jonka on suurimmaksi osaksi sponsoroinut TPI-Service ja osittain bloggaaja itse on ostanut sinne palkintoja :)

Emilian nimi jätettiin pois tästä yllärivoittaja-palkinnosta. Ja tämä palkinto menee:

Ellulle!
Paljon onnea, Ellu! Ylläripalkinnon olen kokonaan itse ostanut!

Paljon onnea kaikille voittajille ja oikein hyvät vaput kaikille lukijoille!
Niin ja jos teiltä on unohtunut nuo palkinnot, voitte tsekata ne täältä.

1 kommentti:

  1. Kuvien näyttösuuruus ei vaikuta kuvatilaan, kuvat ovat sen kokoisia millaisina olet ne lähettänyt, se vain tarkoittaa kuinka isona kuvat ovat postauksessa näkyvillä. Ja itse kyllästyin bloggerin kuvien kääntelyyn, ja lataan kuvat nykyään Picasan kautta. Vaikka sieltäkin alkaa jo tila loppua :D

    VastaaPoista

Asialliset kommentit tervetulleita!