maanantai 16. heinäkuuta 2012

Ideapark ja toinen synttärikakku

MUISTAKAA VASTATA OIKEALLA PALSTALLA OLEVAAN KYSELYYN!
Ideaparkissa käytiin lauantaina ja poikettiin samalla Humppilan lasitehtaalla.
P.S. Kynsiä tässä postauksessa ei juurikaan näy.

Tämän isäni osti Humppilasta minulle. Tunnetusti tykkään kunnon paistinpannuista ja muutenkin keittiötavarat on parempi olla laatua! Tällaista paistokasaria olen etsinyt pitkään. Ja siis himotuksenahan on ollut tuo korkea reuna!

Tämän hampurilaispuristimen ostin Ideaparkin alennus/Popup-myymälästä. Jo viime vuonna näin tällaisen laivalla ja huokailin sen perään. Mulla kun ne lihapullasakset on olleet jo kauan ;D Täytyy vielä tämän kesän aikana (ehkä elokuussa se aurinkokin näyttäytyisi??) tehdä vanhempieni luona grillissä hampurilaisia. Mahtaa tulla kunnon pihvit tällä!

Ja nyt siihen kakkuun. Kakkuäänestyksen toista voittajaa ei koskaan kruunattu, koska kaksi kakkua veti tasapelin. Ajattelin siis olla reilu ja olla tekemättä niitä :D Siispä, kaivoin esille Maku.fi:stä joskus löytämäni ohjeen. Muokkasin ohjetta kyllä hieman. Ensinnäkin: en löytänyt Citymarketista mangososetta. En vaan löytänyt. Ja kirosin. Ja kirosin. No, lähin oli sitten tuo persikkasose, jonka nappasin mukaani. En muuten käyttänyt molepia limettejä, vaikka olisi pitänyt. Tämän ohje on niin pitkä, etten ala sitä tähän erikseen laittamaan. Jos olet aiemmin juustokakkuja tehnyt niin todennäköisesti osaat arvata, miten tämä menee :)

Näillä aineilla tämä 15 cm halkaisijaltaan oleva sisempi kakku meni jääkaappiin 6 tunniksi.



Pohjaksi tein siis Domino-voi-seoksen. Alkuperäisessä ohjeessa olisi tehty uunin kautta suklaapohja. Ja tämän kaiken päälle kipataan persikka(mango)sosejuustomassa.

Kuva valmiin kakun sisälmyksestä.

Ja kakkupalanen :) Eikös ole aika ihanan huokoisen näköinen? Ihan kuin sientä söisi :D Tuo persikka-osio oli aika kirpeää kun taas valkosuklainen oli ihanan pehmeää eikä tosiaankaan liian suklainen. Olisi siis sittenkin kannattanut laittaa se limetti tonne persikkaseokseen ;)

EDIT1.16.7.2012.
LUKIJAN PYYNNÖSTÄ!
Eräs lukija siis pyysi ottamaan kuvan noista lihapullasaksista.
En olisi lähtenyt ottamaan kuvaa ja postaamaan sitä tänne erikseen, mutta satuin muistamaan, että kuolleen ruokablogini kätköissä on jossain kuva näistä saksista. Elikkäs saksien pää muodostaa pallon, jonka molemmissa reunoissa on reikä, joka ylimääräinen jauhelihamössö tursuaa ulos.
Ja tuollaisia lihapullia niistä sitten tulee. Helppoa, kätevää ja ennen kaikkea hygienistä käsille :D

3 kommenttia:

  1. Tiiätkö mitä :D Sitä mangososetta olis ollu niissä Pilteissä jne! :D

    VastaaPoista
  2. Mitkä on lihapullasakset? ota kuva!

    VastaaPoista

Asialliset kommentit tervetulleita!