torstai 5. heinäkuuta 2012

Onnittelut!

Hyvää syntymäpäivää sinulle rakkain, hyvää syntymäpäivää toivotan - minulle! Ihan kiva syntymäpäivä mulla on ollut. Hikisen kuumaa on ollut koko päivän, onneksi näin iltaa kohden on alkanut tuulenvirettä tuntumaan. Tänään tuli pakettilappu postiluukusta ja arvatkaapa, mitä olin tilannut itselleni synttärilahjaksi?

Akryylivermeet! Ja äidille tiedoksi, kyllä, olin säästänyt näitä varten ja kyllä, olivat halvat :D LD:llä on noista Nubarien akryyleistä ale, joten kliklik sinne vaan, jos vähänkään kiinnostaa! Tuo LD:n monomeeri haisee kyllä aivan sikahirveelle, onneksi en ole näitä hankkinut silloin, kun kissa vielä täällä oli. Se olisi varmaan napannut koko pullon ja heittänyt parvekkeelta alas :D Nyt sitten ei muuta kuin lukittautuminen parvekkeelle pöydän ja tuolin kanssa ja eikun kokeilemaan! Aion tehdä harjoitussormelle ja muovitipeille akryylipalleroita, jotta harjaantuu tuo tekeminen. Koskaan en tosiaan näitä ole tehnyt, onneksi sain harjoiteltavaksi halvat, mutta hyvät välineet.

Niin ja tässähän se mun kakku tosiaan onkin, minkä äänestitte kakkukisan voittoon :) Tää oli ihanan helppo tehdä eikä tarvinnut stressata. Anoppi nimitti tätä "kulhokakuksi" :D Tällainen se siis oli:
Pohjalla Tiramisuunkin käytettäviä "lady fingers"-keksejä eli savoiardikeksejä
Niiden päälle puoli tuntia sokerissa maustuneet marjat
Kuorrutetaan vaniljavanukkaalla
Toista sama uudelleen
Päälle vaahdotettua kuohukermaa.


Olihan tuo alkuperäinen kakku ihan superhieno, mutta en vetänyt stressiä tämän kakun ulkonäöstä. Se olisi kuitenkin tuhottu! Meitä oli siis kuusi syöjää, joista 4 otti kaksi satsia kakkua. Kakkua jäi vähän jäljelle, mutta ajattelin, että äitini saa syödä loput :D Tätä kehuttiin raikkaaksi kakuksi, mikä oli kiva juttu, varsinkin kun istuimme kuumassa pätsissä vanhempieni terassilla :D Mansikat olivat saaneet ihanaa makeutta sokerista ja savoiardikeksit olivat pehmenneet kakkutaikinaksi jälleen.

Kannattaa ehdottomasti kokeilla! Todella helppo tehdä ja kivaa vaihtelua raskaille kermakakuille!

7 kommenttia:

Asialliset kommentit tervetulleita!