keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014, luukku 3: Vinkki vitonen säilytykseen

Oletko joskus käyttänyt Stabilon kirjoituskyniä? Minä olen ja paljon. Ala- ja yläasteella kyniä löytyi jos jonkinmoisia. Oli ohutkärkistä kirjoituskynää ja paksukärkistä kynää. Muistan, että paksukärkisellä kirjoitin muistiinpanojen otsikot ja ohutkärkisellä varsinaiset muistiinpanot. Myös Stabilon yliviivaustussit nyt vaan ovat maailman parhaat. Yliviivaustusseja tuli käytettyä, kun luin lukiossa kokeisiin ja ylioppilaskirjoituksiin.

Olin ehkä Tiimarissa tai Suomalaisessa kirjakaupassa, kun bongasin Stabilon tussipussin. En edes tiedä, onko se oikea nimitys tälle säilytysratkaisulle, mutta sellaiseksi aloin sitä kutsua. Ostin sen heti, tietty. Pussukasta löytyi 25 eri väristä paksukärkistä Stabilon kirjoitustussia. Nyt ne kynät on jo käytetty täysin loppuun ja heitetty menemään. Mutta tällaisena hamsterina kuin minä, en raaskinut heittää itse pussukkaa pois. Jos kuitenkin joskus sellaista tarvitsen?

Ja niinpä tarvitsin! Alkoi yli kaiken ärsyttää, että kynsinauhojen siistimiseen käyttämäni sivellin oli aina pohjimmaisena kynsipussukassa. Jos sitä aloin sieltä ronkkia, oli joku kynsi kuitenkin rutussa sen osuessa vanulappuihin tai lakkapulloihin. Siinä kohtaa muistin tämän. Hahaa, tussipussi oli edelleen kaapissa odottamassa uutta tilaisuutta!

Tussipussissa on siis 25 tuollaista joustinnauha-aukkoa, mihin siveltimet saa hyvin pujotettua, kuten kynät sai aikoinaan. Viimeiseen aukkoon kyllä tungin 4 viuhkasivellintä, josko nyt sellaisia joskus satun tarvitsemaan. Dotting toolejakin taitaa pussukassa olla 3 kappaletta, vaikka ne silmämääräisesti näyttävät saman kokoisilta kaikki.

Tussipussin saa näppärästi kietaistua kiinni tarralla. Siveltimet pysyvät nätisti paikoillaan seuraavaan käyttökertaan asti.

Tässä vielä kuva kynsipussukasta, jossa siis nyt Stabilon sivellinpussi, pumppupullossa kynsilakanpoistoainetta, kynsiviila, alus- ja päällyslakka, kynsinauhavoide, käsirasvoja, leimailuvälineet ja pohjalla läjä vanulappuja. Koska minulla ei ole omaa virallista kynsipistettä, kerään aina pussiin värilakat, mitä haluan käyttää, ja kiikutan pussukan olohuoneeseen.

Löytyykö sinulta näppärä säilytyspussukka?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asialliset kommentit tervetulleita!