perjantai 19. huhtikuuta 2013

Vuosipäiväkynnet

Tänään on kulunut 7 vuotta siitä, kun tuon avokin ensimmäistä kertaa tapasin livenä. Ja tossahan se vielä jaloissa pyörii :D Facebookin Lakkaushaaste-ryhmässä on viikon teemana lila. Heitin sinne eilen jo nämä kynnet esille ja kerroinkin kuvatekstissä, miten yläasteen kuvaamataidon opettajani Aulikki (<3) teki selväksi, kumpi on violetti ja kumpi lila. Sinipunainen tai punasininen on violetti ja lila puolestaan syntyy, kun violettiin sekoitetaan valkoista. Siitä asti olen pitänyt tätä mielessäni :) En tosin ala kenenkään kanssa vääntämään kättä mistään sävyeroista, että meneekö joku nyt violetin tai lilan puolelle. Jokaisella meillähän on oma silmä väreille ja jokainen väri näyttää erilaiselta jokaiselle ihmiselle.

Mutta juu. Violetti tässä pohjalla on Golden Rosen Matte Velvet nro 107, leimat jostain Konadin laatasta ja Konadin valkoinen leimauslakka.



 Tässä peukalossa tuo Golden Rosen kimallus tulee kauniisti esiin.

Ylemmissä kuvissa ei ole käytetty päällyslakkaa, alemmissa kuvissa on. Ei huisin suurta eroa, mutta hieman :)



Ja semmosia kynsiä tällä kertaa :)

Mikä on sinun käsityksesi violetin ja lilan erosta?

4 kommenttia:

  1. Onnittelut, 7v on pitkä aika:)

    VastaaPoista
  2. Onnittelut onhan sekin jo saavutus =)Mulla lähenee pian 18 vuotta mittariin puolison kanssa

    VastaaPoista
  3. Onnea vaan täältäkin! Kivat vuosipäiväkynnet :)

    Musta liilalla ja violetilla ei ole mitään käytännön eroa. Violetti on jotenkin painokkaampi sana, liila jotenkin avarampi ja siksi mielyttää enemmän omaa korvaa... Joku sävyanalyytikkö voisi tietää paremmin näistä käsiteasioista kyllä kuin minä. :D

    VastaaPoista

Asialliset kommentit tervetulleita!